Beş Sene Sonra Saray Özenilecek Bir Yer Olacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Hizmet Kervanı programı kapsamında 4 Temmuz Perşembe günü saat 17.30’da Saray Belediye Başkanlığı makamında basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Albayrak, Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş ile birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 5 yıllık dönemde Saray’a yapacağı yatırımlar ve projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Saray’ın günden güne güzelleştiğini belirten Albayrak, “ Beş sene sonra Saray Türkiye’nin Tekirdağ’ın en güzel ilçelerinden biri, özenilecek bir yer olacak “ dedi.

BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDEYİZ”
Burada birinci amacımız seçilen belediye başkanlarımızı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yerinde görüp tebrik etmek. Aynı anda ilçe kaymakamımıza uğrayıp konu hakkında nezaketen bilgi veriyoruz. Sabah erkenden gelip köy, mahalle gezileri yapıyoruz. Vatandaşlarla bir araya geliyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcıları, TESKİ Genel Müdürü, Büyükşehir Belediyesi Daire Amirleri ve Saray Belediyesi bürokratları ile 4 saat süren çok verimli bir çalıştay yaptık.  Saray halkına iki başkan olarak şu mesajı veriyoruz. Birlik beraberlik içerisindeyiz. Saray geçen dönem Büyükşehir’den etraflıca yatırım aldı. Bu dönem de almaya devam edecek. Geçen dönem  Saray merkeze göre daha az yatırım alan Büyükyoncalı’ya özel bir proje uygulayacağız. Büyükyoncalı’ya bu dönem iyi bir hizmet vermeyi düşünüyoruz.
KÜLTÜR SARAYINI ÖNÜMÜZDEKİ SENE ORTALARINDA BİTİRECEĞİZ”
Devam eden yatırımlarımızdan Kültür Sarayını önümüzdeki sene ortalarında bitireceğiz. Saray’da çok güzel kültürel etkinlikler yapmak istiyoruz o binada. Şimdiden kültürel etkinliklerin alt yapısını hazırlamak üzere çalışmalara başladık.
“ELİMİZDEN GELDİĞİNCE MALİ DESTEKLERİ İLÇELERE YATIRIM OLARAK GÖTÜRECEĞİZ”
Saray’da doğalgazın Büyükyoncalı’ya ve büyük kırsal mahallelere kadar gelmesini istiyoruz. Onun çalışmasını yapacağız.  Yarım kalan ana arterlerdeki elektrik direklerinin yer altına alınması konusunda TREDAŞ’a üstyapıda yardımcı olacağız. Bu dönem Saray, istediği yatırımları almaya devam edecek. Ülkenin genel ekonomik durumunun ilçe belediyelerine yansıması olumsuzluk olarak gözükse de biz Büyükşehir Belediyesi olarak mali destekleri elimizden geldiğince, şartlarımız uygun oldukça yatırım olarak ilçelere götüreceğiz.
“MANDACILIK VE MANTARCILIK ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

Özellikle tarımsal hizmetlerin desteklenmesiyle ilgili Güngörmez’de mandacılık ve mantarcılık alanında çalışmalarımız olacak. Oraya söz vermeyelim ama soğuk hava deposu düşünüyoruz. Onun bir çalışması var. Namık Kemal Üniversitesi ile hem mandacılık hem de mantar konusunda bir çalıştay yapmayı düşünüyoruz. Diğer turizm konusunda katkılarımız olacak.