Laladere Mesire Alanı

Osmanlı Devleti zamanında padişahların avlanmak için geldikleri yerlerden biri olan Laladere, Padişahların ava giderken lalalarını bıraktıkları yer olarak bilinmektedir. Böylece bu mesire alanının adı Laladere olarak kalmıştır. Saray İlçesinin Güngörmez sınırları içerinde ve ilçe merkezine 13 km. mesafede yer alan saha, 12,47 hektarlık alan kaplamaktadır. Kıyıköy istikametine doğru 8 km ilerinde bulunan (C) sınıfı mesirse alanı olan Laladere piknik  alanı geniş sahası, ağaç masa ve sandalyeler dahil olmak üzere oturma yerleri, çocuk parkı, futbol ve voleybol spor  sahaları, yeme ve içme tesisleriyle tam anlamıyla bir günübirlik kullanım alanı şeklinde düzenlenmiştir. Laladere piknik alanı özellikle günübirlikçilerin ve şehirden bir günde olsa kaçmak isteyenlerin rekreasyon mekanı olarak önem kazanmıştır. Sadece günübirlik kullanımlar için değil, aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlar tarafından düzenlenen özel günler için organizasyonların gerçekleştirildiği saha olarak de değerlendirilmektedir.