Belediye Binası

Saray merkezde, Ayaspaşa Cami karşısında bulunan, yığma olarak yapılmış yapı, bir bodrum ve iki normal kattan oluşmaktadır. Bodrum katta binaya hizmet eden birimler (depo vs.) bulunmaktadır. Zemin kat ve üst katında da binanın kullanımına has oda ve koridorlar bulunmaktadır. Bina içten ve dıştan sıvanmış ve boyanmıştır. Kiremitten oluşan kırma çatısı vardır. Bina girişi güney yönünden asimetrik olarak düzenlenmiştir. Batı yönünde servis kapısı da bulunmaktadır. Yapıda koridoru, binanın orta kısmında olup, iki yanında odalar bulunmaktadır. Üst kata ulaşım için koridor genişliğinde olan merdiveni, ana giriş kapısının hemen sağındadır. Dikdörtgen pencerelerinin çevresinde söve bulunmaktadır. Pencereler alt kat ve üst katta aynı hizadadır. Su basman seviyesine kadar taş kaplama yapılmıştır. Bodrum pencereleri, üst kattaki pencereler ile aynı aksta yapılmış yatay pencerelerdir. Çatının geniş saçakları binanın görkemli görünmesini sağlamaktadır. Yapı çok sade hizmet binası olarak yapılmış olup, halen Saray Belediye binası olarak kullanılmaktadır. Zaman içinde tamiratlar geçirmiş olup, daha önce hükümet binası olarak kullanılmıştır.