İstiklal Şairi Mehmet Akif Anıldı

Bağımsızlık ve özgürlük uğruna vermiş olduğumuz onurlu bir mücadelenin destansı ifadesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıldönümü Saray  Namık Kemal Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda törenle kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşma Kemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni  Özge Oğuz tarafından yapıldı.

Konuşmanın ardından Kemalpaşa  Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Mehmet Akif Ersoy’un hayatına ilişkin belgesel izletildi. Günün önemine dair şiirlerin okunmasının ardından İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıldönümü çerçevesinde düzenlenen resim,şiir,kompozisyon ve İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olanlara ödülleri  Saray Kaymakamı Adnan Tezcan,ikinci olanlara Saray Garnizon Komutanı Tnk.Albay Fatih Solmazlar ve üçüncü olanlara ödülleri Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş tarafından takdim edildi.